top of page
Esma Ceren Elicetin

İTALYA’NIN GÖZDE TURİZM BÖLGESİ “GARDA GÖLÜ”

Güncelleme tarihi: 20 Haz 2023

Garda Gölü, İtalya’nın kuzeyinde yer alan, konumu, doğal güzellikleri ve eşsiz yemekleri ile her yıl yerli ve Avrupalı birçok turiste ev sahipliği yapmaktadır.



Garda Gölü, kuzey İtalya’da bulunan İtalya’nın en büyük buzul gölüdür. Gerek konumu, gerekse doğal güzellikleri sebebiyle her yıl birçok turiste ev sahipliği yapmaktadır. Covid’in ardından geçtiğimiz yıl bölge bir rekor kırarak 8 milyon turiste ev sahipliği yapmıştır. Kuzey sınırına ve birçok büyük şehre yakın olmasından dolayı başta Almanlar ve Avusturyalılar olmak üzere son zamanlarda birçok turistin tatil için tercih ettiği bir numaralı lokasyon haline gelmiştir. Garda Gölü, üç tane bölgeden oluşmaktadır; batıda Lombardiya, kuzeyde Trentino ve doğuda Veneto. Garda, gerek zengin coğrafyasıyla, gerekse sanatsal ve sosyal aktiviteleriyle yıllardır birçok avrupalı turistin dört mevsim uğrak noktasıdır. Ülkemizde çok bilinmesede Garda Gölü her bütçeden yatırımcıyı sevindirecek geniş bir fiyat yelpazesine sahiptir.


GARDALAND

Gardaland, Garda Gölü’nün güney batısında bulunan İtalya’nın en büyük, dünyanın 5. en büyük eğlence parkıdır.


VİTTORİALE DEGLİ İTALİANİ


Vittoriale Degli Italiani, Garda Gölü’nün batısında bulunan İtalyan şair Gabriele d’Annunzio’a 1922’den 1938’e kadar ev sahipliği yaptığı yapıdır. Günümüzde bu yapının içinde bulunan amfi tiyatro her yaz dünyaca ünlü yerli ve yabancı sanatçılara ev sahipliği yapmaktadır.

RIVA DEL GARDA

Riva del Garda, Garda Gölü’nün kuzeyinde Trentino Bölgesinde yer almaktadır. Her yıl Mayıs ayının ilk hafta sonu bu bölge yaklaşık 60.000 kişiye FSA Bike Fest sayesinde ev sahipliği yapmaktadır. Bu festivalde bisiklet tutkunları yeni gelişmelerden haberdar olup, çeşitli yarışmalara ve etkinliklere katılabilmektedir.

PARCO SAN VIGILIO


Garda Gölü buzul bir göl olması ve sanayiye uzaklığı sebebiyle birçok yerli ve yabancı turiste yaz sezonunda da ev sahipliği yapmaktadır. Parco San Vigilio bu plajların en güzelleri arasında yer almaktadır. Yaz sıcağında konuklarına zeytin ağaçlarının altında sakin bir gün geçirmelerini olanak tanır.


22 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page