top of page
Esma Ceren Elicetin

MODANIN BAŞKENTİ “MİLANO”

Güncelleme tarihi: 20 Haz 2023

Milano, İtalya`nin kuzeyinde bulunan turizm, fashion, sanat ve eğitimin kalbidir. Şehirde yaşayanlar gelirlerinin birçoğunu turizm ve eğitim turizminden sağlamaktadır. Şehir 39 üniversiteden oluşmaktadır ve birçoğu dünyanın en iyi üniversitesi olma özelliğine sahiptir.




POLİTECNİCO Dİ MİLANO



Politecnico di Milano, İtalya`nın en ünlü teknik üniversitesidir. Tasarım, mimarlık ve mühendislik konularında lisans ve yüksek lisans öğrenim seçenekleri sunar. Dünyadaki en iyi 11 üniversite arasında bulunmaktadır.


UNİVERSİTY OF MİLAN



Milano Üniversitesi İtalya'da bulunan devlet destekli bir yüksek öğretim kurumudur. İşletme, iktisat, siyaset bilimi, hukuk, tıp gibi sözel ağırlıklı 8 fakülteden oluşmaktadır.


BOCCONİ UNİVERSİTY



İtalya'nın Milano şehrinde yer alan özel bir üniversitedir. Ekonomi, yönetim, finans, hukuk, siyaset bilimi ve kamu yönetimi alanlarında lisans ve yüksek lisans eğitimi vermektedir.


NUOVA ACCADEMIA DI BELLE ARTI (NABA)



1980 yılında kurulmuş olup İtalya’nın en büyük özel akademisidir. Moda ve tasarım alanlarında hem Ingilizce hem de italyanca lisans ve yüksek lisans imkanı sağlamaktadır.


DOMUS ACADEMY



1982 yılında İtalya Milano'da kurulmuş olup, İtalya’nın ve dünyanın en iyi tasarım okullarından biridir. İtalyan ve uluslararası firmalarla kurduğu ağ sayesinde öğrencilerin mezun olduktan sonraki iş kariyerleri için büyük fırsatlar sağlar. Dizayn, moda, işletme ve experience olmak üzere 4 alanda international master programları sunmaktadır.

36 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page